تضاد، مشکلات و اختلافات دیدگاه، به طور کاملاً طبیعی و اجتناب‌ناپذیر در هر رابطهٔ طولانی‌مدت و پایداری وجود دارند. بهترین متخصصان زناشویی بیان می‌کنند که چنین مواردی نباید بر روی صمیمیت زوجین تأثیر منفی بگذارد. مشاوران زناشویی باور دارند که حضور عشق سالم در هر رابطه اساسی است، زیرا درک متقابل و همدلی کمک می‌کند تا زوجین این تضادها را به‌عنوان جزءی از زندگی با یکدیگر بپذیرند. تعهد نسبت به همدیگر در زمان بروز اختلافات نقش مهمی دارد. مشاوران زناشویی در مراکز مشاوره، زوجین را در یادگیری مهارت‌های زناشویی و افزایش صمیمیت همراهی می‌کنند و آن‌ها را تشویق می‌کنند تا مشکلات خود را حل کرده، اختلافات را پذیرفته و دربارهٔ آن‌ها با یکدیگر گفتگو کنند. هدف نهایی آنها حل مسائل و اختلافات و پذیرش تفاوت‌هاست.

بر اساس مطالعات انجام شده، آمار جدایی در حال افزایش است و نباید فراموش کرد که جدایی والدین بر زندگی کودکان تأثیرات ناخوشایندی دارد. به همین دلیل، روانشناسان کودک باید در این مسأله مشاوره ارائه دهند. هزاران تحقیق نشان داده است که کیفیت ایفای نقش والدین مسیر آیندهٔ فرزندان را مشخص می‌کند. همچنین، کیفیت ایفای نقش والدین با کیفیت ازدواج نیز مرتبط است. ازدواج‌های موفق پایان بهتری برای فرزندان به ارمغان می‌آورند. بنابراین، کسب دانش، آگاهی و مهارت‌های زناشویی از اهمیت بالایی برخوردار است و زوجین باید برای حفظ و تقویت روابط خود تلاش کنند و از راهنمایی‌های لازم از مشاوران زناشویی یا مشاوران قبل از ازدواج بهره‌برداری کنند. برقراری رابطهٔ صمیمانه می‌تواند منبع لذت و به‌همین‌منظور منبع ناراحتی نیز باشد. در ادامهٔ مقاله به توضیح آن خواهیم پرداخت.

 

اگر نیاز به تجدید رابطه دارید، مشاوره می‌تواند گزینه‌ی مناسبی برای شما باشد. در جلسات مشاوره، شما با یک مشاور متخصص روبرو می‌شوید که می‌تواند مسائل و احساساتی که شاید حتی خود هم به آنها آگاه نباشید را شناسایی کند. همچنین، او به شما کمک خواهد کرد تا با همسرتان مکالمات سازنده‌تری داشته باشید و از موانعی که در راه زندگی‌تان ایجاد شده‌اند، عبور کنید. به علاوه، جلسات زوج درمانی به شما و همسرتان می‌آموزد که چگونه به عنوان یک تیم در زندگی مشترک خود عمل کنید. مزایای دیگری نیز برای مشاوره وجود دارد که شامل موارد زیر می‌شود:

– کشف راه‌های جدید برای برقراری ارتباط با همسرتان
– ایجاد مرزهای سالم در رابطه
– فراهم کردن فضایی امن و آرام برای بحث درباره مسائل دشوار
– تمرین تکنیک‌های مختلف برای افزایش صمیمیت عاطفی و فیزیکی
– ساخت برنامه‌های عملی برای اولویت‌بندی زندگی مشترک
– شناسایی الگوهای مضر در رابطه
– بازسازی اعتماد
– کشف و توسعه مهارت‌های ارزشمند برای کاهش و مدیریت تعارضات

زوج درمانی کیمیای سعادت

اهداف زوج درمانی چیست؟

پس از آشنایی با مفهوم زوج درمانی، می‌توانیم به بررسی دقیق‌تر اهداف این فرآیند بپردازیم. هدف اصلی هر جلسه مشاوره زوج درمانی، افزایش درک هر دو طرف از خودشان، همسر و الگوهای ناسازگاری است که منجر به ضربه‌زدن به رابطه شده است. پس از بررسی و تجزیه و تحلیل این مسائل، به هر دو شریک آموزش داده می‌شود که چگونه احساسات، افکار و اعمال خود را تغییر دهند.

همچنین در جریان جلسات زوج درمانی، زوجین آموزش می‌بینند که چگونه رفتارهای ناسازگار و مخرب را به رفتارهای سازنده تبدیل کنند و روابط خود را تقویت کنند.

بیشتر افرادی که به زوج درمانی مراجعه می‌کنند، در ابتدا نمی‌دانند که دقیقاً زوج درمانی چیست و عموماً باور دارند که شریک عاطفی آن‌ها باید خودشان را تغییر دهد و مشکلی در خودشان ندارند. زوجین ممکن است سال‌ها به مشکلات اصلی در رابطه خود پرده بزنند و آن‌ها را نادیده بگیرند یا از روش‌های ناموثر و توصیه‌های عوام‌اندیشانه و ناکارآمد برای حل مشکلات استفاده کنند و یا فکر کنند که این مشکلات با گذشت زمان به خودی خود حل می‌شود. اما نکته قابل توجه این است که هر چه مشکلات و روابط ناسالم به تداوم بپیوندد، نیاز به زمان بیشتری برای درمان آن‌ها خواهد بود.

در روند زوج درمانی، زوجین باید آگاه باشند که هر دو نیاز به “تغییر” دارند و باید به عنوان یک تیم کنار هم مانده و همکاری کنند. وقتی از زوج درمانی صحبت می‌شود، منظور بهبود روابط است و این نیازمندی به تلاش و تغییرات از هر دو شریک است. بنابراین، نگرش شما نسبت به تغییرات اهمیت بالاتری دارد تا اقداماتی که انجام می‌دهید.

 

صمیمیت:

به طبقه‌بندی مشاور زوج درمانی، صمیمیت به عنوان یکی از نیازهای اساسی انسان تعریف می‌شود. این نیاز تنها به معنای داشتن تمایل به صمیمیت نیست، بلکه یک نیاز بنیادین‌تر که از دلبستگی نشأت می‌گیرد. اختلال‌های جدی در شکل‌گیری دلبستگی مادر و نوزاد یا عدم توانایی در ایجاد دلبستگی سالم در دوران نوزادی، می‌تواند منجر به پیامدهای منفی برای رشد دلبستگی در زندگی بعدی شود. به طور کلی، صمیمیت از چندین مولفه تشکیل شده است و می‌توان آن را به شناخت، درک و پذیرش همسر، همدلی با احساسات او و احترام به او برمی‌گرداند. این مولفه‌ها شامل:

1. صمیمیت روانشناختی:
در این مولفه، صمیمیت به معنای به اشتراک‌گذاری امیدها، آرزوها، ترس‌ها، مشکلات و تعارضات با همسر است. برای ایجاد صمیمیت روانشناختی واقعی، نیاز به حضور اعتماد و ایجاد امنیت در رابطه است.

2. صمیمیت عقلانی:
در این مولفه، زوجین باید عقاید، افکار و باورهای خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند. این نوع صمیمیت نیازمند احترام به دیدگاه‌های همسر است و به توافق و همدلی در رابطه نیاز دارد.

3. صمیمیت عاطفی:
در این مولفه، صمیمیت به معنای به اشتراک‌گذاری همه احساسات با همسر است، از جمله شادی، غم، خوشحالی، ناراحتی و… . این نوع صمیمیت نیازمند برقراری ارتباط عاطفی قوی است و احساسات با همسر باید به اشتراک گذاشته شود.

4. صمیمیت جنسی:
در این مولفه، نیاز به برقراری ارتباط جنسی با همسر و به اشتراک گذاری افکار و تمایلات جنسی با همسر وجود دارد. این نوع صمیمیت باعث تقویت رابطه جنسی و ایجاد تعهد مشترک به رشد و توسعه رابطه می‌شود.

مولفه‌های اساسی یک رابطه عاطفی و سالم عبارتند از:

1. شناخت صحیح و عمیق از یکدیگر
2. احترام به یکدیگر
3. پذیرش یکدیگر
4. اعتماد و صداقت

زوج درمانی مشاوره کیمیای سعادت

بنابراین، برای حل مشکلات زناشویی، یادگیری مهارت‌های پایه‌ای اقدام مثبت و سازنده بسیار اهمیت دارد. از جمله مهارت‌های ارتباطی، گوش دادن بهترین مهارت است. همچنین، مهارت ابراز احساسات و بیان نیازها، به عبارت دیگر، شناسایی عواطف و ارائه پاسخ مناسب بسیار حیاتی است. مهارت‌های مذاکره و حل مسائل نیز از جمله مواردی هستند که می‌تواند در این راستا کمک کننده باشند. در جلسات مشاوره زوج درمانی، روانشناس مشاور به بهترین شکل ممکن هر یک از این مهارت‌های ارتباطی را بر اساس نیازهای زوجین آموزش می‌دهد. سپس، با ارزیابی مهارت‌های ارتباطی زوجین، روش‌های ناکارآمد آن‌ها شناسایی و تغییر داده می‌شود.

× ارتباط از طریق واتساپ